Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Structura administrativa > Parohii ale protopopiatului > Biserica Sf.Arhangheli Mihail si Gavril - Astra

Biserica Sf.Arhangheli Mihail si Gavril - Astra


Imagine mare
Adresa: Sfintii Arhangheli nr.15
Preot Comşulea Eugen
Telefon:0745754791

Vedeti unde este biserica pe harta


La 8 noiembrie 1943, Ministerul Învatamântului, la solicitarea Arhiepiscopiei de Alba Iulia si Sibiu accepta pentru credinciosii din Blumana sa se realizeze o capela în sala festiva a scolii elementare din cartier (devenit Liceul de informatica) deservita de primul paroh, Gheorghe Grovu, sprijinit de primul epitrop Nicolae Ghimbasan. Se obtin prin stradania crdinciosilor cartile bisericesti, odoarele si în 1945 se cumpara primul clopot al bisericii noi instituite, dupa ce la 16 aprilie 1944, în ziua de Pasti biserica si întreaga parohie a fost bombardata.

În anul 1948, ca urmare a noilor dispozitii instituite de noul regim, se dispune sa fie scoasa religia din scoli si ca urmare crestinii din Blumana, în frunte cu preotul paroh stramuta capela în actualul spatiu al bisericii, obtinându-se aprobarea de a prelua de la Liceul ,,Andrei Sagna” vechea tâmpla a paraclisului de acolo (desfiintat). În 1850 se obtine si al doilea clopot, un policandru si alte obiecte bisericesti. Aducându-se aici al doilea paroh, în persona preotului Gheorgeh Grama la 1960  se cumpara pe seama bisericii un nou teren în acelasi loc la 1971 si dupa sapte ani este numit aici preotul Ioan Comsulea. În acelasi an (1977) se obtine autorizatia de constructie a noului lacas de cult.

Localizarea Biserica Sf.Arhangheli Mihail si Gavril - Astra in Brasov

 

© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.