Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Structura administrativa > Parohii ale protopopiatului > Biserica Sf.Împarati Constantin si Elena - Valea Cetatii

Biserica Sf.Împarati Constantin si Elena - Valea Cetatii


Adresa: Al. Odobescu nr.10
Preot Gârbacea Corneliu
Telefon:0744326262

Vedeti unde este biserica pe harta


Parohia a fost înfiintata  la 1 august 1989, iar lucrarile de constructie pentru biserica au început în 1990, fiind finalizate în anul 2006.

La demisol s-a construit o biserica mai mica cu anexele necesare, unde s-au savârsit slujbele pâna în anul 2001. Picturile, realizate în tehnica "fresco" sunt realizate în anul 1996 de pictorii bisericesti Virgil si Livia Pavel din Sibiu.

Odata cu definitivarea constructiior pentru biserica mare, slujbele duminicale au fost savrste aici, iar la demisol se slujeste în zilele de peste saptamâna. Pictura din aceasta biseica este realizata de aceiasi pictori si în aceeasi tehnica.

În anul 1997 s-a pictat cupola centrala si dupa doi ani bolta de la altar, pentru ca în 2001 sa fie pictate boltile de la absida stânga si cea drapta si altarul, iar în 2003 s-a pictat bolta naosului. În anul 2002 s-au pictat icoanele împaratesti si diaconesti si dupa un an icoanele din registul superior de la catapeteasma si pâna în 2006 tste icoanele de pe iconostas cu concursul pictorilor bisericesti Mihai si Gavril Morosan din Suceava.

Stranele, catapeteasma si mobilierul din altar si biserica s-au lucrat între anii 1999 - 2001 din lemn de stejar sculptat de catre specialisti din firma "Gafton-Câmpeanu" - Târgu Neamt.
Între anii 2002-2003 s-au realizat vitralii la feresterele  bisericii de firma "Egri" din Cluj.

Exteriorl bisericii, precum sI în pridvorul de la intrare s-a realizat pictura mozaic de pictorii bisericesti Marcel si Daniel Codrescu din Bucuresti, care continua si azi sa picteze în aceeasi maniera peretiiexteriori la abside si altar.

Pardoselile sunt din marmura.

Biserica este slujita de la înfiintare de preotul paroh Corneliu Gârbacea, care a condus tot timpul lucrarile de edificare a lacasului de cult.

Localizare Biserica Sf.Împarati Constantin si Elena - Valea Cetatii in Brasov

 

Biserica
Imagine mare
Vedere din fata
Imagine mare
© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.