Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Structura administrativa > Parohii ale protopopiatului > Biserica Sf.Ioan Botezatorul - Craiter

Biserica Sf.Ioan Botezatorul - Craiter


Imagine mare
Adresa: Semaforului nr.6
Preot Ranga Horia
Telefon:0723534288
Construita:2007
Pictata:N.Gavrilean

Vedeti unde este biserica pe harta


Paroia din cartierul Craiter a fost înfiintata în anul 1990, prin numirea preotului paroh Adrian Boghici de la parohia Bunavestire din Brasov.

Biserica aflata în faza finala a constructiei, a fost ridicata începând cu anul 1990 în acest cartier (str. Semforului nr.7) pe un teren intravilan, concesionat pentru 99 de ani de catre Consiliul Municipal Brasov.

Proiectul bisericii a fost facut gratuit de familia ing. Cotantin Slatineanu sI arh. Elena Slatineanu din Ploiesti, numarându-se între ctitorii acestul lacas, iar lucrarile de constructie au fost coordonate de inginerul Dan Zubcov.

Biserica, construita în stil bizantin treflat, a fost pictata în interior în tehnica "fresco" între anii 2003-2006 de catre profesorul Nicolae Gavrilescu sI echipa sa de ucenici.

Din anul 2000 serviciul religios s-a desfasurat în demisolul cladirii, amenajat ca biserica, iar din 2002 în biserica actuala, fiind deservita de preotul paroh ctitor Adrian Boghci, ajutat de curând de preotul Horia Ranga

Localizare Biserica Sf.Ioan Botezatorul - Craiter in Brasov

 

© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.