Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Invatamant teologic

Invatamant teologic


Imagine mare

Scurt istoric al Seminarului Teologic Ortodox "Dumitru Staniloae" Brasov

  • a apărut în peisajul liceal braşovean ca secţie teologică pe lângă Şcoala Normală "ANDREI MUREŞANU", Braşov, în anul 1994
  • s-a dezvoltat pe verticală cu o clasă pe nivel
  • prima promoţie: 1999
  • începând cu anul şcolar 1999-2000 devine unitate de sine-stătătoare sub titulatura SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL ORTODOX "DUMITRU STĂNILOAE"
  • este şcoală cu dublă subordonare: ARHIEPISCOPIA SIBIULUI şi MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE
  • au absolvit pana în prezent 6 promoţii cu rezultate remarcabile la examenul de bacalaureat (cu promovabilitate de 100%) şi cu peste 90% din absolvenţi admişi în învăţământul superior teologic şi laic

Perspectiva

În anul 2007, Seminarul Teologic braşovean a obţinut autorizare pentru o nouă specializare - Patrimoniu Cultural - în urma evaluării externe efectuată de A.R.A.C.I.P. Această secţie va avea ca obiectiv iniţierea elevilor în pictura bisericească, în restaurarea obiectelor de artă bisericească şi repunerea în actualitate a vechii şcoli de icoane pe sticlă din Scheii Braşovului.

"Invăţământul religios este, în plan educaţional, expresia programatică a unui proiect cultural cu o identitate specială, numit generic Proiect Cultural al Tradiţiei. Acesta se distinge prin repere ontologice, cosmologice şi antropologice diferite în raport cu modernitatea. Angajarea educaţională presupune aici suficientă măiestrie şi vocaţie atât din partea educatorilor, cât şi din partea elevilor, pentru a face faţă provocărilor modernităţii târzii. Atât pregătirea teologică, cât şi cea din arta sacră cer un comportament semiotic concurenţial în raport cu pompajul semiotic, prezent în textele culturale din zilele noastre şi, prin consecinţă, performant."

DIRECTOR Ioan Sorin Apan

http://www.seminarortodoxbrasov.ro

 

Seminarului Teologic Ortodox Brasov
Imagine mare
Seminarului Teologic Ortodox Brasov
Imagine mare
Seminarului Teologic Ortodox Brasov
Imagine mare
© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.