Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati


Hram la Biserica Sfântul Nicolae din Șcheii Brașovului
06.12.2017  

Sute de credincioși au participat la hramul Bisericii „Sfântul Nicolae” din Șcheii Brașovului și au primit binecuvântare arhierească la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Așa cum s-a îndătinat de ani buni ierarhul a liturghisit în istorica biserică din Șcheii Brașovului în ziua de prăznuire a Sfântului Nicolae, a împărtășit mulți dintre credincioși cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos și le-a vorbit celor prezenți despre viața și minunile Sfântului Nicolae, atât de îndrăgit de credincioși, dar mai ales de cei mici.

„Sfântul Ierarh Nicolae a devenit datorită milostivirii sale depline și blândeții sale un model pentru noi toți. El a salvat trei fete ale unui părinte care era aproape să le vândă. El este un model desăvârșit al unui program spiritual pe care trebuie să-l avem și care este foarte ușor de împlinit. În timpul postului nu trebuie doar să ne abținem de la anumite mâncăruri, ci trebuie să înmulțim darul lui Dumnezeu, pentru că El ne dă sănătate, ne-a ajutat să avem un loc de muncă și trebuie să-I fim recunoscători și să ajutăm și aproapele aflat în nevoi”, a spus ierarhul.

Distincții pentru mărturisitori

Alături de ierarh a liturghisit un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, slujitorii locașului de cult și alți preoți din Brașov.

La Sfânta Liturghie au fost prezente oficialități județene și locale, reprezentanți ai Junilor din Șcheii Brașovului și numeroși oaspeți. În cadrul Sfintei Liturghii a fost pomenit Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, trecut la cele veșnice în ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae.

La final, IPS Mitropolit Laurențiu a oferit distincția „Crucea șaguniană pentru preoți” unuia dintre preoții care au mărturisit credința ortodoxă în timpul comunismului și a avut de suferit timp de trei ani și jumătate în temniță pentru curajul său și pentru devotamentul față de Biserica străbună. Părintele Gheorghe Ramba, ajuns la venerabila vârstă de 94 de ani a primit distincția din partea ierarhului împreună cu binecuvântarea arhierească și recunoștința față de sacrificiul său în numele lui Hristos.

Aceeași distincție au primit-o și cei cinci membri ai grupului vocal „Anatoly” din Brașov. Cvintetul „Anatoly” a fost apreciat pentru activitatea întreagă din acești ani în care a înfrumusețat slujbele arhierești, hramurile și sărbătorile parohiale din Arhiepiscopia Sibiului, dar și pentru mărturisirea credinței ortodoxe în spațiul laic.

Hramul s-a încheiat cu un parastas oficiat pentru ctitorii și binefăcătorii locașului de cult.

Hram
Imagine mare
Hram
Imagine mare
Hram
Imagine mare

Sursa: Mitropolia Ardealului


Acțiuni filantropice și duhovnicești la Brașov 
Daruri pentru bolnavii de la Spitalul de Neurologie din Brașov
© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.