Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati


Primăvara faptelor bune la Brașov
05.03.2018  

În decursul celei de-a doua saptămâni a Postului Mare, la Capela Universitară „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Brașov s-au desfășurat o serie de activități creative și filantropice. Voluntarii Asociației „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” din Brașov – tineri, părinții și copii – au confecționat mărțișoare și au pregătit daruri pentru pacienții internați în secția de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

Această bucurie a devenit deplină în ziua de sâmbătă, când fiecare pacientă a primit un mic dar plin de iubire – un mărțișor pregătit cu migală și un pachet cu fructe atent alese. La rândul lor, bărbații internați, au primit câte un pachet cu fructe, iar pentru soțiile lor câte un mărțișor de purtat cu drag. La finalul vizitei, părintele Ciprian Nistor, de la Capela amintită, împreună cu părintele Cosmin Irimie de la Capela Sf. Ierarh Nectarie a Spitalului de Oncologie au împărțit iconițe întregului personal medical, precum și pacienților.

Lemne pentru o familie nevoiașă

Pentru ca dăruirea față de aproapele nostru să fie permanentă, voluntarii Asociației împreună cu câțiva tineri din Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” au cumpărat lemne și le-au transportat la locuința unei familii nevoiașe din Brașov. Este vorba despre o mamă cu patru copii, care nu a mai avut posibilitatea achiziționării de lemne pentru iarnă în acest an. Este important de știut că, în ciuda dificultăților materiale, copiii din familia menționată, frecventează școala și fac tot ce pot pentru a avea rezultate bune.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a trimis oameni nevoitori și harnici, care vor să fie sprijin necondiționat pentru cei de lângă ei. Și le mulțumim tuturor celor care s-au implicat, cu timp și fără timp, în împlinirea binelui de știut. (#bineledeștiut)

Autor: Prof. Simona Nistor

Sursa: Mitropolia Ardealului


Programul slujbelor din Postul Mare, 19 februarie - 01 aprilie 2018 
Întâlnirea preoților de caritate din Brașov
© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.