Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati


Mitropolitul Ardealului şi-a lansat cartea la Braşov: "Din exilul păcatului la Masa Împărăţiei"
20.03.2018  

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a susţinut duminică, 18 martie, o conferinţă duhovnicească la Braşov. Totodată, au fost lansate cele două volume ale lucrării „Din exilul păcatului la Masa Împărăţiei” apărute la Editura „Andreiana” a Arhepiscopiei Sibiului.

"Înaltpreasfinţia Sa ne face acum încă un dar prin aceste cărţi şi prin conferinţa de astăzi. Nu sunt daruri doar pentru noi, cei din Braşov, ci pentru toţi preoţii şi credincioşii din Arhiepiscopia Sibiului. Cărţile sunt accesibile nu doar preoţilor, ci şi credincioşilor, într-un limbaj simplu, dar foarte profund", a spus protopopul Braşovului, Dănuţ-Gheorghe Benga.

Conferinţa a avut loc la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Piaţa Sfatului, unde preoţii din Braşov şi credincioşii au participat în număr mare la conferinţa susţinută de IPS Mitropolit Laurenţiu pe tema urcuşului duhovnicesc la care suntem toţi chemaţi în perioada Postului Mare.

"Biserica nu este numai altarul de jertfă sau locul unde ne sfinţim, ci şi locul unde învăţăm, căci în cadrul slujbelor ne sfinţim şi învăţăm. După ce participăm la Sfânta Liturghie ne ducem fiecare acasă cu întrebarea aceasta: «Ce-am învăţat astăzi?». Dacă de fiecare dată reţinem ceva şi adăugăm toată această înţelepciune dumnezeiască şi experienţa Bisericii de 2000 de ani puţinei noastre experienţe, atunci ne îmbogăţim în experienţa noastră duhovnicească. Numai aşa putem să facem. Și când te duci la un izvor şi bei un pahar de apă, îl bei cu foarte multă atenţie ştiind că-ţi foloseşte. Nu bei nici mai repede, nici mai încet, iei apa nici prea rece, nici prea caldă, ci exact după puterea de suportare a organismului tău. Aceste cuvinte care sunt dumnezeieşti, nu sunt ale persoanei care le-a prelucrat, sunt prelucrate în aşa fel încât să poate fi recepţionate intelectual, dar în acelaşi timp sunt împodobite şi sunt transmise în aşa fel încât să coboare în inimă", a spus ÎPS Laurenţiu Streza.

Sursa: Mitropolia Ardealului


Întâlnirea preoților de caritate din Brașov 
Sute de credincioși la pelerinajul Floriilor
© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.