Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati


Binecuvântare pentru brașoveni în a doua zi de Paști
09.04.2018  

În a doua zi de Paști, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Învierea Domnului” din Brașov. Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, cei doi preoți ai bisericii, părintele Marius Ioan Popa și părintele Marius Uță, precum și alți slujitori ai sfintelor altare. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „Anatoly” din Brașov.

În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu a explicat Evanghelia citită în a doua zi a praznicului Învierii Domnului.
Sfânta Evanghelie de astăzi ne arată ce importanță a avut Sfântul Ioan Botezătorul și spune Evanghelia că pe Dumnezeu nimeni nu L-a văzut vreodată. L-a văzut, însă, spune Evanghelia, pe Fiul Său, Cel pe care l-a descoperit Ioan Botezătorul. Înaintemergătorul a fost cel mai mare dintre prooroci, ultimul care a încheiat descoperirea prin prooroci și primul care a ajuns să vestească și în iad venirea, coborârea Mântuitorului Hristos în iad pentru a-i scoate de acolo pe Adam și Eva și drepții Vechiului Testament”, a spus ierarhul.

Premiere în cadrul Concursului „Unirea: libertate și unitate”

După Sfânta Liturghie a urmat premierea câștigătorilor etapei pe Protopopiatul Brașov a Concursului Național Cultural-Artistic „Unirea: libertate și unitate”. Premierea a fost făcută în prezența inspectorului școlar general al județului Brașov, prof. Ariana Oana Bucur, a inspectorului de religie prof. Elena Popa, a cadrelor didactice și a preoților implicați în proiectele înscrise în concurs. Portofolii cu cele mai multe puncte acordate de o comisie de specialitate au fost premiate acum și vor participa la etapa eparhială a concursului: „Deșteaptă-te române în unitate de credință și neam” (elevi de la Liceul „Andrei Mureșanu” din Brașov, îndrumați de prof. învățător primar Maria Erneanu), „Totul pentru tine, România. Doar împreună cu cei din 1918 suntem și vom fi români” (elevi de la Liceul Teoretic „Ioan Pascu” din Codlea îndrumați de prof. Nicoleta Moraru), „Țăranul român și unirea” (elevi de la Colegiul Național „Unirea” din Brașov îndrumați de prof. Gabriela Borșan), „România mea de 100 de ani” (copii de la Parohia Brașovul Vechi I îndrumați de pr. paroh Ionuț Margin) și „Sfinții Ardeleni martiri ai reîntregirii” (elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Dumitru Stăniloae” din Brașov îndrumați de prof. Rodica Ghițoc ).

Elevii, cadrele didactice și preoții au fost felicitați de IPS Mitropolit Laurențiu și de doamnele inspectoare și au primit premiile și diplomele. Celelalte proiecte înscrise la această etapă au primit diplome de participare.

Sursa: Mitropolia Ardealului


Sute de credincioși la pelerinajul Floriilor 
Centenar Marea Unire din 1918 - Program liturgic, militar si cultural la Brasov în perioada 4-14 mai 2018
© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.