Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati
Noutati


Programul slujbelor din Postul Mare, 11 martie - 21 aprilie 2019
26.03.2019  
TAINA SFÂNTULUI MASLU. Programul slujbelor din Postul Mare din perioada 11 martie - 21 aprilie 2019, pentru slujbele din bisericile din Brasov

Liturghie arhierească în cartierul brașovean Bartolomeu
04.02.2019  
În Duminica a 32-a după Rusalii, credincioșii din cartierul brașovean Bartolomeu au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a liturghisit în această duminica la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din cartierul Bartolomeu, iar credincioșii au umplut locașul de cult pentru a se ruga și a fi binecuvântați de ierarh și soborul slujitor. Alături de ierarh s-au aflat prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, pr. conf. univ. dr. Mircea Ielciu de la aceeași facultate, protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, slujitorii bisericii și alți slujitori ai sfintelor altare.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Marșul colindătorilor la Brașov
20.12.2018  
Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și Asociația „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” învită brașovenii la a cincea ediție a Marșului Colindătorilor. Traseul pe care se va desfășura evenimentul de sâmbătă, 22 decembrie, de la ora 18.00, va fi cuprins între Piața Unirii (fața Bisericii Sf. Nicolae) - Piața Sfatului - Troița de la Prefectură - Monumentul Eroilor (in fața Teatrului Dramatic) - Cimitirul Eroilor Revoluției.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Hram la Biserica Sfantul Nicolae din Scheii Brasovului
05.12.2018  
Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, va liturghisi la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae la Biserica „Sfântul Nicolae” din Șcheii Brașovului

Concert caritabil pentru Construirea Catedralei Mantuirii Neamului
09.11.2018  
Sâmbătă, 10 nov. 2018, ora 15,00, Sala “PATRIA” Braşov. În Program: CÂNTECE RELIGIOASE, CREAŢII DIN MUZICA UNIVERSALĂ, MUZICĂ TRADIŢIONALĂ ROMÂNEASCĂ

Mesajul Preafericirii Sale Daniel, Patriarhul României, adresat tuturor elevilor, părinţilor şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar
10.09.2018  
Mesajul Preafericirii Sale Daniel, Patriarhul României, adresat tuturor elevilor, părinţilor şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, cu ocazia începerii anului școlar 2018-2019 intitulat: "Educația - lumină pentru viață şi bucurie de Centenar"

Acțiuni filantropice la Brașov
05.06.2018  
În Duminica Tuturor Sfinților, zi închinată părinților și copiilor, cu binecuvântarea protopopului de Brașov, Dănuț Gheorghe Benga, voluntarii comunității Capelei „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” s-au mobilizat pentru a oferi o rază de bucurie copiilor greu încercați. Astfel s-au pregătit pachete cu haine, jucării, rechizite, produse de igienă și mult doritele dulciuri pentru o clasă de elevi de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Brașov.
Sursa: Autor: prof. Simona Nistor

Centenar Marea Unire din 1918 - Program liturgic, militar si cultural la Brasov în perioada 4-14 mai 2018
07.05.2018  
In perioada 4-14 mai 2018 la Brasov se vor desfasura evenimente liturgice, militare si culturale cu ocazia Centenarului Marii Uniri din 1918.

Binecuvântare pentru brașoveni în a doua zi de Paști
09.04.2018  
În a doua zi de Paști, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Învierea Domnului” din Brașov. Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, cei doi preoți ai bisericii, părintele Marius Ioan Popa și părintele Marius Uță, precum și alți slujitori ai sfintelor altare. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „Anatoly” din Brașov.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Sute de credincioși la pelerinajul Floriilor
01.04.2018  
Sute de credincioși au luat parte, sâmbătă, la pelerinajul din Centrul vechi al orașului, condus de preoți ortodocși, având icoana Intrării Domnului în Ierusalim în față. Procesiunea a început, după Vecernia din Sâmbăta lui Lazăr și sfințirea ramurilor de salcie, de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Piața Sfatului, unde slujește protopopul Brașovului, Dănuț Gheorghe Benga, cel la inițiativa căruia din 2011 s-a reluat această tradiție.
Sursa: Buna Ziua Brasov


Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Pagina urmatoare

© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.