Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati
Noutati


Conferinta Familia Crestina si provocarile lumii contemporane
17.03.2017  
ASCOR Braşov vă invită duminică la prima Conferinţă din acest post susţinută de ÎPS Părinte Dr. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Evenimentul are loc în Corpul T al Universitatii,, vis a vis de Parcul Central (lângă "Telefoane").

TAINA SFÂNTULUI MASLU - Programul slujbelor din Postul Mare, 27 februarie - 09 aprilie 2017
15.03.2017  
Lista cu programul slujbelor din Postul Mare, in perioada 27 februarie - 09 aprilie 2017 pentru TAINA SFÂNTULUI MASLU, din bisericile din Brasov.

Programul slujbelor Sf.Maslu din Postul Mare 2017, pentru copii cu disabilități
23.02.2017  
Programul slujbelor Sf. Maslu din Postul Mare 2017, pentru copiii cu dizabilități "Asociația Copii de Cristal"

Deschiderea Centrului de îngrijire socio-medicală Sf.Nicolae
05.12.2016  
În data de 06.12.2016 va avea loc deschiderea oficială a Centrului de îngrijire socio-medicală ,,Sf. Nicolae” a cărui activități se desfășoară în parteneriat între Consiliul Local Brașov, prin Direcția de Servicii Sociale și Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu. Sediul centrului se află în locația Direcției de Servicii Sociale din str. Gladiolelor nr. 4, Brașov.

Examanul de capacitate preoteasca din luna septembrie 2016
29.08.2016  
În luna septembrie a acestui an va avea loc examenul de capacitate preoţească – sesiunea de toamnă – pentru tinerii teologi care urmează să fie hirotoniţi în Arhiepiscopia Sibiului. La acest examen se pot înscrie tinerii teologi, absolvenţi ai Facultăţilor de Teologie Ortodoxă care doresc să se titularizeze pe unul dintre posturile clericale vacante. Doritorii trebuie să fie fii duhovniceşti ai Arhiepiscopiei Sibiului şi au posibilitatea ca în perioada 1-16 septembrie 2016 să-şi depună dosarul la Centrul Eparhial în vederea înscrierii la acest examen.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Dezvelirea plăcii comemorative dedicate renascentistului bulgar Dr.Petre Beron
13.06.2016  
Luni, 13 iunie 2016, la Prima Școală Românească din Șcheii Brașovului, a avut loc dezvelirea plăcii comemorative dedicate renascentistului bulgar Dr. Petre Beron. Este un moment istoric, atât pentru poporul român cât și pentru poporul bulgar, serbarea de astăzi, prilejuită de tipărirea acestui abecedar în limba bulgară, în clădirea Primei Școli Românești din Șcheii Brașovului, în urmă cu aproape două sute de ani.

Liturghia Tinerilor 3 aprilie 2016
01.04.2016  
Asociația "Tinerii din Ziua de Azi" vă invită la Sfânta Liturghie duminică, 3 aprilie 2016, de la ora 9, la Biserica Sf.Parascheva din Triaj (Brașov, B-ul Hărmanului nr.71). Vă așteptăm cu drag!

Părintele Constantin Necula a conferenţiat la Braşov
30.03.2016  
Braşovenii au avut posibilitatea să se întâlnească la sfârşitul săptămânii trecute cu pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, care a susţinut o conferinţă în cetatea de sub Tâmpa, la Sala Mare-Patria. Sute de credincioşi, preoţi, studenţi şi elevi, au venit să asculte conferinţa părintelui Necula, intitulată “Iisus Hristos, curajul nostru”, iar cele prezentate de oaspetele de seamă au adus participanţilor întărire duhovnicească pentru Postul Mare şi mângâiere sufletească.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Braul Maicii Domnului la Brasov 21-23 martie
18.03.2016  
Credincioşii din Arhiepiscopia Sibiului, şi nu numai, în perioada 21 – 26 martie 2016, săptămâna a doua din Postul Mare, vor avea bucuria de a se închina Cinstitului Brâu al Maicii Domnului, care va fi adus la Braşov, 21-23 martie, şi la Sibiu, 24-26 martie, de o delegaţie de la Mănăstirea Kato Xenia, din Mitropolia de Volos, Grecia, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului

Sfantului Maslu pe toată perioada Postului Mare
16.03.2016  
Rugăciunile pentru copiii și tinerii cu dizabilități din Brașov, precum și pentru familiile lor Taina Sfantului Maslu se va sluji în acest scop pe toată perioada Postului Mare in fiecare joi, începând cu ora 17.00.


Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 Pagina urmatoare

© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.