Binecuvântare arhierească pentru elevii şi profesorii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Dumitru Stăniloae” din Braşov

Protopopiatul Ortodox Brasov > Blog > Articole Recente > Binecuvântare arhierească pentru elevii şi profesorii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Dumitru Stăniloae” din Braşov

Binecuvântare arhierească pentru elevii şi profesorii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Dumitru Stăniloae” din Braşov

Elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Dumitru Stăniloae” din Braşov au primit binecuvântarea arhierească a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu la început de an şcolar. Ierarhul şi preoţii prezenți au oficiat un Te Deum pentru a-I mulţumi lui Dumnezeu şi a cere ajutor şi ocrotire în noul an şcolar.

În cuvântul de binecuvântare, IPS Mitropolit Laurenţiu a subliniat rolul şi chemarea instituţiei braşovene de a duce mai departe misiunea Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, în educarea tinerilor români în spiritul ortodoxiei ardelene.

„De la profesorii de teologie și de la cei de la celelalte discipline, elevii trebuie să știe acum că au venit la o școală specială, că ei nu sunt la o școală obișnuită. Se supun tuturor regulilor dar am vrea aici noi să câștigăm altceva, nu regulamentul să fie păzit, nu rânduiala școlii să fie respectată, nu doar lecțiile să fie învățate și un răspuns dat la fiecare disciplină, ca să treci dintr-o clasă în alta, ci să existe o dăruire, să se creeze o vocație, sunteți la o școală vocațională. Încercați să descoperiți în voi ceea ce aveți acum foarte bun și curat, dar care se poate afla într-o stare latentă. Să simțiți bucuria unei rugăciuni pentru că voi puteți intra în legătură cu Dumnezeu, sincer și mult mai ușor decât noi, care o facem cu tot felul de căutări și de încercări de a fii pe plac lui Dumnezeu. Voi sunteți pe placul lui Dumnezeu, pentru că atâta timp cât puteți privi pe cineva în ochi, atâta timp cât în genunchi, în fața icoanei priviți pe Maica Preacurată și vă rugați din suflet, rugăciunea este primită” a transmis ierarhul.

După mesajul ierarhului a luat cuvântul inspectorul şcolar general al judeţului Braşov, prof. Ovidiu Florin Tripşa.
Protopopul de Brașov, părintele Dănuț Gheorghe Benga, prin directă implicare a reușit alături de preoții din protopopiat să achiniționeze un microbuz ce va deservi elevii Seminarului Teologic „Dumitru Stăniloae” pentru cunoașterea obștilor mănăstirești dar și a lăcașurilor de cult reprezentative din eparhie.

„Astăzi o prăznuim pe Sfânta Sofia, cea care înseamnă înțelepciune cu cele trei fiice: dragostea, credința și nădejdea. Acum 172 de ani în aceeași zi, sfântul de azi, ierarhul de atunci, Andrei Șaguna punea piatra de temelie a Colegiului ce astăzi îi poartă numele Andrei Șaguna și a spus un cuvânt extraordinar de frumos despre școală: «Locul acesta Sfânt și Preasfânt este» Școala este un loc sacru în care vă formați pentru viață și de aceea, iată, este foarte important să conștientizați lucrul acesta familia, școala, biserica, toate acestea trebuie să fie lucruri sacre pentru dumneavoastră, mult succes. ” a îndemnat părintele protopop Dănuț Gheorghe Benga elevii prezenți.