Biserica "Sf. Mc. Dimitrie și Sf. Cuv. Dimitrie Cel Nou"

PAROHIA TRACTORUL III

PAROHIA TRACTORUL VI

Istoria zidirii ei

În perioada 1990–1992 preotul Suciu Aurel a slujit la biserica de pe str. Aurel Vlaicu, biserica Parohiilor Tractorul I şi II. În aceastǎ perioadǎ a fost amenajatǎ o capelǎ la parterul unui bloc într-un spațiu închiriat de la uzina „Tractorul”. Capela a fost dotatǎ cu toate cele necesare bunei funcționǎri a serviciilor religioase şi a vieții parohiale, sfințitǎ în anul 1992 de IPS Dr. Antonie, cu hramul Sf. Dimitrie şi care a funcționat pânǎ în anul 2008. Noua bisericǎ s-a construit între 1994–2008, serviciile religioase încep din anul 2006, la demisolul bisericii cu prilejul sǎrbǎtorii Naşterii Domnului.

Arhitectura

Biserica este construitǎ în plan treflat, având o lungime de 35 m, lǎțime de 24 m, înǎlțime de 19 m şi este alcǎtuitǎ din: demisol în suprafațǎ de 850 mp, fundația şi pereții din beton armat, pardosealǎ din beton armat şi gresie; parter în suprafațǎ de 750 mp.

Pictura

S-au realizat catapeteasma şi strǎnile din stejar sculptat şi s-a început pictarea în biserică. S-a pictat Sf. Altar şi Pantocratorul, în cupola din turnul mare. De asemenea, s-a realizat încǎlzirea centrală prin pardosealǎ şi cu calorifere la demisol.

Șirul preoţilor parohi

La înființarea Parohiei „Tractorul III” în anul 1990 iar în anul 2005 a fost înființatǎ Parohia „Tractorul VI”, şi a fost numit Pr. Suciu Emanuel – Sebastian acesta a slujit pânǎ în 2009, când a fost transferat la parohia Bonn din Germania. Postul vacant a fost ocupat prin numirea Pr. Dr. Timofte Rǎzvan – Petru, instalat a II-a zi de Sf. Paşti, anul 2010.
În anul 2012, a II-a zi de Paşti, I.P.S. Dr. Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a săvârşit slujba de târnosire a bisericii.Tot a II-a zi de Sf. Paşti, în anu 2015, s-a sǎvârşit slujba de târnosire a demisolului bisericii de cǎtre I.P.S. Dr. Laurențiu, MitropolitulArdealului, aşteptat cu dragoste de credincioşii noştri.

Profilul actual al parohiei

În prezent Parohiile Tractorul III şi VI au în jur de 2000 de familii din care donatori pentru nevoile bisericii, aproximativ 650 de familii.

Hramul: Sf. Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir şi Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou

Preoți parohi

Parohia Braşov – Tractorul III

Paroh: pr. Ionuţ Marcel Pop

Tel. 0761.784325

Email: ionutmarcelpop@ gmail.com

Parohia Braşov – Tractorul VI

Paroh: pr. dr. Răzvan Petru Timofte

Tel. 0761.784328

Email: razvantimeo@gmail.com

Adresa: Braşov, Str. Gen. Leonard Mociulschi, Nr. 4

Hramul: Sf. Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir şi Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou