Capela „Sf. Transilvăneni”- Avantgarden Bartolomeu

Parohia – Bartolomeu Nord

Parohia Ortodoxă Română Brașov – Bartolomeu Nord a fost înființată în anul 2016 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului părinte Dr Laurențiu Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Parohia cuprinde străzile: Egretei, Pelicanului, Albatrosului, Graurului, Pescărușului, Lebedei, Spicului (construcțiile noi), Salciei, Lotusului, Fânarului, Institutului, Fânului, Cercelușului, Garofiței.

Pentru construirea viitorului lăcaș de cult a fost achiziționat un teren pe Strada Institutului (după Târgul Auto, în apropiere de Centrul de Cercetări al Universității), iar în prezent se lucrează la documentele necesare construcției noului Ansamblu Parohial.

Pe perioada construirii viitoarei biserici, parohia își desfășoară activitățile zilnice (liturgice, misionare și culturale) un spațiu în cartier ce deservește drept capelă. Spațiul este situat în Avantgarden 2, la demisolul blocului E5 – Str. Graurului, Nr. 13.

Alături de slujirea liturgică, parohia își propune să organizeze diverse activități pentru tineri: cursuri de muzică (chitară, cor, etc.), cursuri de germană și engleză, ateliere de meșteșugărit (piele, lut, sculptură, iconografie), atelier de fotografie și film, aeromodelism, în parteneriat cu Asociația Social-Culturală Suflet Transilvan, dar și cu alți parteneri, precum şi acţiuni sociale.

Parohia - Bartolomeu Nord

Paroh: pr. Costin Butnar

Tel. 0747.777507

Email: parohiabartolomeunord@gmail.com

Adresa: Braşov, Str. Graurului, Nr. 13