Conferinta din data de 18.05.2023

Protopopiatul Ortodox Brasov > Blog > Articole Recente > Conferinta din data de 18.05.2023

„Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a statornicit, în ședința de lucru din data de 16 decembrie, tematicile anului 2023 ca fiind „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)” în Patriarhia Română

In data de 18.05.2023, Biserica „Sfântul Nicolae” din Șcheii Brașovului, a fost gazda Conferinței preoțesti de primăvară cu tema”Pastoratia persoanelor varstnice”, prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Preoţii din Protopopiatele Brașov, Bran-Zărnești și Prejmer-Săcele au avut posibilitatea să se întâlnească cu Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului, Mitropolitul Ardealului, precum şi cu Pr. Lect. Dr. Ilarion Mâţă, de la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae”, Iaşi, şi președinte al Asociaţiei „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” de la Hârja, Consilier social-filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului ce a susținut conferința „Serviciile socio-medicale pentru vârstnici în parohii”.

În cadrul conferinței preoțești de primăvară au luat cuvântul câte un reprezentant din fiecare protopopiat participant. Acestia au fost pr.dr. Ion Manea, Protopop al Protopopiatului Bran-Zărneşti, Paroh al Parohiei Braşov Triaj, care a susținut un referat cu tema: „Parohia, familia şi persoanele vårstnice”.

A fost urmat de către Pr. Raul Valer Şerban, Parohia Säcele-Sf. Arhangheli I, Președinte al Asociaţiei Filantropică medical-creştină Christiana din Săcele și coordonator al activităţilor duhovnicești de la căminul de bătrâni Teofil Mija din Săcele ce a propus tema „Realităţi şi provocări actuale privind pastorația persoanelor vârstnice”.