Festivitatea de absolvire a promoției 2021 a Seminarului Teologic Ortodox,,Dumitru Stăniloae” din Brașov.

Protopopiatul Ortodox Brasov > Blog > Articole Recente > Festivitatea de absolvire a promoției 2021 a Seminarului Teologic Ortodox,,Dumitru Stăniloae” din Brașov.

Festivitatea de absolvire a promoției 2021 a Seminarului Teologic Ortodox,,Dumitru Stăniloae” din Brașov. La biserica “Sf.Nicolae”Șchei, sub protia P.C Părinte Protopop Dănuț Gheorghe Benga, a fost oficiată Sf. Liturghie festivă de absolvire a promotiei 2021, a Seminarului Teologic Ortodox,,Dumitru Stăniloae”Brașov. Momente înălțătoare trăite de elevii absolvenți, alături de preoții și profesorii îndrumători ai instituției de învățământ. Pentru cea de a 22-a promoție de elevi seminariști, ziua de 15 iunie 2021 a fost una specială.

A fost ziua în care a răsunat ultimul sunet de clopoțel, o ocazie fericită de a aduce prinos de laudă bunului Dumnezeu pentru toate darurile primite, de a-și exprima deplina gratitudine și respectul față de toți cei care au contribuit de-a lungul anilor la formarea morală, intelectuală si spirituală a elevilor. Sunt în același timp la sfârșit și la început de drum! Dumnezeu să le binecuvinteze viața, să le lumineze mintea, să le călăuzească pașii și să îi îndrume spre calea cea bună a vieții, cu sănătate, fericire și multe realizări.

Conferința preoţească “Pastoraţia în diaspora românească”

Conferinta preoţeasca de primăvară din Arhiepiscopia Sibiului a reunit in mediul online, marţi, 15 iunie, preoţii din Protopopiatele Braşov, Prejmer-Săcele şi Bran-Zărneşti. Conferinţa a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, invitaţii evenimentului au fost Preasfinţitul Sofronie, Episcopul Oradiei şi pr. prof. dr. Viorel Ioniţă de la Geneva, Elveţia.
Prezentarea IPS Mitropolit Laurenţiu s-a intitulat „Pastoraţia românilor din Serbia de către episcopul de Caransebeş de odinioară” şi a cuprins mărturii despre misiunea Înaltpreasfinţiei Sale în comunităţile româneşti din Serbia, în vremea când era Episcopul Caransebeşului.

Preoţii din cele trei protopopiate au avut posibilitatea să asculte prelegerea PS Episcop Sofronie intitulată „Provocările unui episcop tânăr în pastoraţia românilor din Ungaria comparativ cu pastoraţia în zona de graniţă”

În prelegerea sa, pr. prof. dr. Viorel Ioniţă de la Geneva, Elveţia, a vorbit despre diaspora la nivel pan-ortodox. În a doua parte a conferinţei, preoţii Dacian George Zuba şi Vicenţiu Boriceanu, de la Parohia Bunavestire din Braşov, respectiv de la Parohia Sânpetru III, au prezentat câteva informaţii şi mărturii despre pastoraţia lor în comunităţile din Franţa, respectiv Insulele Canare.

La final, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, a prezentat al doilea număr al reînfiinţatei reviste Mitropolia Ardealului, dedicat în mare parte misiunii şi vieţii spirituale a românilor din afara graniţelor ţării.