Hristos a Înviat! - SfântaLumină de la Ierusalim a fost adusă la Brașov

Protopopiatul Ortodox Brasov > Blog > Articole Recente > Hristos a Înviat! – SfântaLumină de la Ierusalim a fost adusă la Brașov

Hristos a Înviat!

SfântaLumină de la Ierusalim a fost adusă la Brașov

Sfânta Lumină ce s-a pogorât, anul acesta, în biserica Sfântului Mormântul din Ierusalim a fost adusă în Sâmbăta Mare la Brașov, de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni, din dragostea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, de o delegație a Inspectoratului de Jandarmi a Județului Brașov, avându-l în frunte pe domnul Inspector Șef Col. Elly Cristian Paliștan, Comandantul Jandarmeriei Brașov.

Și anul acesta, ca de altfel în ultimi 13 ani, Brașovul a primit Sfânta Lumină cu sprijinul Jandarmeriei Române, respectiv delegația IJJ Brașov, condusă de către domnul Inspector Șef Colonel Elly Cristian Paliștan.

Sfânta Lumină a fost adusă la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Piața Sfatului, de unde, ulterior, a fost împărţită preoţilor din Brașov şi împrejurimi, veniţi să primească acest mare dar, pentru a o oferi la rândul lor credincioşilor la miezul nopţii.

Părintele protopop, Dănuț Gheorghe Benga, a oficiat o slujbă de mulţumire, iar la sfârșit a mulțumit lui Dumnezeu pentru

„această bucurie pe care o aduce Hristos, Lumina lumii, prin Sfânta Lumină, prin Învierea Sa. Hristos Domnul ne descoperă, prin Învierea Sa, biruința Vieții asupra morții, cum frumos ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur în cuvântul ce se citește în noaptea de Înviere: Unde-ţi este moarte, boldul? Unde-ţi este iadule, biruința? Înviat-a Hristos si tu ai fost nimicit. Sculatu-S-a Hristos și au căzut diavolii. Înviat-a Hristos și se bucură îngerii. Înviat-a Hristos și viața stăpânește. Înviat-a Hristos și nici un mort nu este în groapă; că Hristos sculându-Se din morți, începătura celor adormiți S-a făcut. Lui, împreună cu Tatăl și cu Duhul Sfânt, Treimea cea de o Ființă și nedespărțită, se cuvine slavă și cinste și închinăciune în vecii vecilor. Amin.

(Pr. Dănuț Gheorghe Benga, protopopul Brașovului)