"Mărturisirea creștinului în lumea de astăzi"

Protopopiatul Ortodox Brasov > Blog > Articole Recente > „Mărturisirea creștinului în lumea de astăzi”

În data de 13 iulie 2023, Brașov

a avut loc la Asociația 𝗞𝘆𝗿𝗶𝗼𝘀, întâlnirea cu titlul „Mărturisirea creștinului în lumea de astăzi” cu multe întrebări și răspunsuri, sub călăuzirea Părintelui prof dr Cristian Muntean de la Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” și Conf. Univ. Dr. Virgil Borcan de la Facultatea de Litere, Universitatea Transilvania.

Există în fiecare dintre creștini, cel puțin într-un moment al căutărilor sincere și mânați de bucuria căii către o cunoaștere mai adâncă, un imbold de mărturisire a credinței, aproape apostolic. Ne regăsim aproape inevitabil fiecare în aceste încercări „de a aduce pe calea cea dreaptă” pe ceilalți, câteodată cu blândețe, alteori cu forța, câteodată cu temei, alteori din motive egoiste.

„Într-o lume care se străduiește din toate puterile să renunțe la chipul Creatorului, creștinul de azi este chemat să renunțe la confort și să-l mărturisească pe Hristos prin propria experiență a vieții.

Dacă în vremea apostolică a fi creștin era o chestiune de angajament și disciplină, creștinul de azi ar trebuie să găsească același drum vestind Evanghelia cu bucurie.

Ca întotdeauna, avem nevoie și azi de creștini asumați- formați și catehizati-orientați printre atatea tentații menite să îi abată de pe Cale.

Fiecare botezat este chemat să facă ceea ce poate în situația lui și să dea mărturie despre Împărăția care este înlăuntrul său, altfel nu va fi credibil.”

Pr.Dr. Ștefan Cristian Muntean.