Mesaj de mulțumire și apreciere

Parohul parohiei Brașov-Tocile II, preot dr. Aurelian-Nicu REIT alături de Pr Protopop Dănuț-Gheorghe BENGA au acordat marți 23 iunie 2020 diplomele de apreciere și mulțumire pentru voluntarii ce s-au implicat in perioada stării de urgență în activitățile desfășurate de parohia Tocile II. Totodată au fost acordate acte de multumire și apreciere domnului George SCRIPCARU- Primarul Municipiului Brașov pentru susținerea acordată voluntarilor, și domnului Lt.col. Lucian MARCIU-Inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Țara Bârsei” Brașov. Într-un cuvânt de mulțumire preotul paroh dr. Aurelian-Nicu REIT a ținut să mulțumească tuturor celor ce au fost alături de parohia Tocile II în această perioadă de grea încercare socială și spirituală, junilor, binefăcătorilor și credincioșilor. Totodată acesta a adresat un cuvânt de mulțumire și Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, ,,Țin să mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Dr. Laurențiu Streza pentru actul de apreciere si recunoștință, acordat voluntarilor, care au distribuit Sfiintele Paști si Sfânta Lumină de la Ierusalim, în momente dificile de pandemie, suferință și izolare, credincioșilor din Șcheii Brașovului, care deși s-au aflat departe de biserică, în toată perioada pascală, din punct de vedere spiritual, au simțit că sunt în comuniune cu biserica lor din parohie, “Sfânta Treime” – Tocile.
Mulțumesc, de asemenea, părintelui protopop Dănuț Benga, protopopul Brașovului, pentru susținere și implicare activă, în aceste evenimente frumoase.
Într-o lume tot mai confuză și tristă, confruntată adesea cu dezbinarea și violența, cu sărăcia si suferința, cu boala și cu multe forme ale morții fizice și spirituale, s-au găsit câțiva oameni inimoși, reprezentativi pentru comunitatea noastră, dar și pentru întreg Municipiul Brașov, să fie vestitori ai iubirii milostive a lui Hristos, ai păcii si ai bucuriei.
Aceștia au răspuns afirmativ chemării bisericii noastre, arătând că în vârful ierarhiei valorilor unui om rămâne valoarea lui spirituală, element care îi dă coerență personalității sale.
Închei cu mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit către voluntari, care spunea atât de frumos, că “Mântuitorul nostru, Cel înviat din morți, să vă păstreze în Lumina Sa, iar bucuria Lui să se reverse și de astăzi înainte, de la dumneavoastră spre ceilalți frați creștini!”- pr. Dr. Aurelian-Nicu REIT.