Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel la Parohia Ghimbav II

Protopopiatul Ortodox Brasov > Blog > Articole Recente > Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel la Parohia Ghimbav II

În ziua de sărbătoare a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, biserica parohiei Ghimbav II și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardeaului, de către Părintele Protopop Dănuț-Gheorghe Benga, alături de parohul Comșa Călin și un sobor de preoți din protopopiatul nostru, printre care amintim pe părintele dr. Daniel Puia-Dumitrescu, parohul parohiei Ghimbav I, Pr. Dr. Pârvu Sebastian, Directorul Muzeului Prima Școală Românească, și alți slujitori ai sfintelor altare. La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale, precum și un număr mare de credincioși ai comunității din orașul Ghimbav, care au venit să primească binecuvântare în zi de mare sărbătoare pentru creștinătate și comunitatea din care fac parte.

În cuvântul de învățătură Părintele Protopop a prezentat rolul important al celor doi mari Sfinți Apostoli cinstiți la 29 iunie în istoria Bisericii creștine: ,, Iubiți credincioși, este o zi de bucurie pentru orașul acesta, pentru că vă cinstiți și vă onorați ocrotitorii. Acești ocrototitori nu sunt oricine, sunt mai mari între apostoli și lumii învățatori, sunt Sfinții Apostoli Petru și Pavel. In unele icoane îi arată îngemănați, îmbrățișați pe cei doi sfinți apostoli, sau de regulă cu o biserică intre ei, pentru că prin mărturia lor s-a întemeiat Biserica Lui Hristos, Biserică ce s-a temeluit mai exact pe jertfa Mântuitorului, dar care a luat ființă în chip vazut la Pogorârea Duhului Sfânt, si primul care a vorbit atunci a fost Sfântul Apostol Petru.„, a spus Părintele Protopop.

La final, părintele paroh Calin Comșa, i-a mulțumit Părintelui Protopop pentru cuvintele adresate și dăruindu-i o icoană a Maicii Domnului, totodată părintele paroh a mulțumit părintelui Dumitru Comșa pentru efortul depus în obținerea tuturor celor necesare construcției bisericii dar și autorităților locale, primarului orașului Ghimbav și consiliului local și celor care se implică constant în activitatea bisericii.