Sfințire de pictură la Biserica cu Hramul „Sf.M.Mc. Gheorghe” și noul Hram

Protopopiatul Ortodox Brasov > Blog > Articole Recente > Sfințire de pictură la Biserica cu Hramul „Sf.M.Mc. Gheorghe” și noul Hram

30.04.2023 Liturghie arhierească la Brașov

Sfințire de pictură la Biserica cu Hramul „Sf.M.Mc. Gheorghe” și noul Hram

În duminica a treia după Paști, credincioșii Parohiilor Blumăna 1 și Blumăna 10 au trăit bucuria de al avea în mijlocul lor, în biserica parohială cu hramul Sf. M. Mc. Gheorghe, pe Înaltpresfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

La vizita pastorală, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a sfințit noua pictură, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu Hramul”Sf. M.Mc.Gheorghe” și, la cererea preoților parohi și a credincioșilor, a dat al doilea hram închinat „Sf. M. Mc. Efrem cel Nou”.

Sărbătoarea a debutat cu slujba de sfințire a picturii, prin ungerea cu Sfântul și Marele Mir, apoi s-a continuat cu Liturghia arhierească săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte părintele Dănuț Gheorghe Benga, protopopul Brașovului, părintele conf. dr. Nicolae Moșoiu, preotul paroh dr. Cătălin Teulea, preotul paroh Ioan Stelian Raicu, și alți slujitori ai sfintelor altare. În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul l-a hirotonit întru preot pe diaconul Sebastian Moșoiu și l-a hirotesit iconom stavrofor pe părintele Ioan Stelian Raicu. În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a rostit un frumos și bogat cuvânt de învățătură, în care a vorbit celor prezenți despre însemnătatea duhovnicească a Duminicii Mironosițelor.

La final, Înaltpresfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe părinții parohi și pe credincioșii parohiilor pentru jertfa depusă înfrumusețării lăcașului de cult și a acordat acte de cinstire epitropilor și Consiliilor și Comitetelor parohiale.

Credincioasele de toate vârstele, prezente la Sfânta Liturghie au primit garoafe din partea parohiilor, în semn de apreciere și prețuire.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Cvintetul vocal Anatoly al Operei Brașov.