Tabăra de religie organizată pentru copiii din centrele de plasament

Protopopiatul Ortodox Brasov > Blog > Articole Recente > Tabăra de religie organizată pentru copiii din centrele de plasament

Tabăra de religie organizată pentru copiii din centrele de plasament, organizată de Parohia Tocile II, Preot Aurelian Nicu Reit – August 2021

În timpul anului, un grup 36 de copii din centre de plasament din județul Brașov, au strâns multe FB-uri şi, pentru că puşculiţele s-au umplut, a venit momentul să-l convingă pe părintele Aurelian-Nicu Reit de la Parohia Ortodoxă Tocile II, că au nevoie de o binemeritată vacanţă, că doresc să demonstreze cum se pot descurca singuri cu hainele, mesele, somnul și colegi noi!

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, răspunsul părintelui a fost DA, atunci …s-a dat START la bagaje! Voia bună a început! Prin grija Părintelui Aurelian-Nicu Reit, cei 36 de prichindei au beneficiat gratuit de cazare, masă și transport la obiectivele turistice vizitate.

Timp de șapte zile, voia bună și distracţia s-au îmbinat plăcut cu ateliere educative și excursii. A fost o ocazie unică de a cunoaște și a vizita obiective noi, precum Castelul Bran și Castelul Peleș.

La sfârșitul vacanței, copiii au primit în dar rechizite și cele necesare pentru studiul școlar. La finalul întâlnirii, Părintele Aurelian-Nicu Reit a adresat copiilor și însoțitorilor, părinteasca binecuvântare, rugând pe Bunul Dumnezeu să le dăruiască sănătate, reușite pe plan intelectual, personal, social și spiritual.